تعصب جنسیتی بوسیله افرادی که فکر میکنند دیگر این پدید وجود ندارد به حیات خود ادامه میدهد

تحقیقات جدید حاکی از آن است که تعصبات جنسیتی در محیط کار بوسیله افرادی که فکر میکنند دیگر این موضوع به عنوان یک معضل مورد بحث نیست، زنده نگه داشته میشود.
در این تحقیق، به مدیران توصیفهای مشابهی از یک کارگر داده شد و تنها تفاوتشان جنسیت آنها بود.
بیشتر مدیران، کارگر مرد را شایستهتر ارزیابی کرده و حقوق بالاتری را به او پیشنهاد دادند، به طور متوسط 8 درصد اختلاف بین دستمزد کارگر زن و کارگر مرد.
“محرکهای اصلی” این اختلاف، مدیرانی بودند که فکر میکردند تعصب دیگر در حرفه شان وجود ندارد، در حالیکه کسانی که اعتقاد داشتند تعصب هنوز هم وجود دارد، حقوق تقریباً برابری را به هر دو کارگر زن و مرد پیشنهاد دادند.
دو سوم از مدیرانی که تصور میکردند تعصب جنسیتی دیگر وجود ندارد مرد بودند، اما مدیران زن با این عقیده ارزش کارکنان زن را دقیقاً به همان اندازه که مدیران مرد انجام میدادند، کم کردند.
این تحقیق با همکاری دانشگاه اکستر و انجمن دامپزشکی انگلیس (BVA) با تمرکز بر حرفه دامپزشکی انجام شده است.
دکتر کریستوفر بگنی نویسنده اصلی مقاله این پژوهش، از دانشگاه اکستر گفت: “مدیرانی که فکر میکردند تعصب جنسیتی دیگر مسئلهای نیست حقوق سالانهای را که به مردان پیشنهاد داده بودند، 2.564 پوند (3،206 دلار) بیشتر از حقوقی بود که به زنان پیشنهاد داده بودند.”
“این نمایانگر اختلافی 8 درصدی و مشابه اختلاف حقوق در حوزهی دامپزشکی است.”
” این مثل این است که بعد از یک ساعت کار به سراغ آن کارمند مرد بروید و بگویید،” میدانی در اینجا دو دلار اضافی وجود دارد، نه به این دلیل که شما صلاحیت خاصی دارید یا در کار خود خوب هستید بلکه فقط به این دلیل که شما یک مرد هستید.
“و دوباره ساعت بعد شما برگردید و به آن کارمند مرد 2 دلار دیگر بدهید و ساعت بعد 2 دلار دیگر.
“و به طور مداوم و هر روز و ساعت به ساعت به انجام این کار برای 2،000 ساعت کار بعدی ادامه دهید.”
این تحقیق حاصل دو مطالعه است.
ابتدا از دامپزشکان در مورد تجربیاتشان سوال شد و مشخص شد كه زنان نسبت به مردان با احتمال بیشتری گزارش میدهند که دچار تبعیض شدهاند و با احتمال کمتری در بین همكاران به دلیل ارزش و داشتههایشان شناخته میشوند.
در مطالعه دوم مدیران در یک آزمایش دو سو کور تصادفی، با هدف تعیین شده “درک تجربیاتشان در مدیریت کردن دیگران” شرکت کردند.
به هر یک از آنها یک عملكرد تخیلی برای یک جراحی دامپزشك داده شد.
به همگان یک بررسی عملکرد یکسان داده شد، به جز این که نام دامپزشک متفاوت بود: یا مارک یا الیزابت.
مدیران عملکرد و همینطور شایستگی دامپزشک را ارزیابی کرده و حقوقی را به آن پیشنهاد دادند که اگر میخواستند این کارمند برای آنها کار کند، به او پیشنهاد میدادند.
پروفسور میشل رایان از دانشگاه اكستر و یکی از نویسندگان مقاله گفت: “ارزیابیهای بدست آمده به طور سیستماتیک در بین كسانی كه تصور میكردند تعصب جنسیتی دیگر وجود ندارد، مغرضانه بود.
“با کمال تعجب این ارزیابیهای مغرضانه منجر به پیشنهاد حقوق کمتری برای دامپزشکان زن شد.
“ما با انستیتو BVA همکاری نزدیکی داشتهایم و هنگام ارائه این یافتهها به مدیران حرفه دامپزشکی، آنها اغلب شوکه و نگران میشوند.”
این مطالعات همچنین نشان داد:
دامپزشکان از این نظر که آیا تعصب جنسیتی هنوز در حرفهشان وجود دارد به دو دسته تقسیم شدند (44 درصد گفتند بله، 42 درصد گفتند نه ؛ نظر بقیه قید نشده بود).
تعصب جنسیتی در میان مدیرانی که فکر میکردند این نوع تعصب دیگر وجود ندارد، نه تنها در میان آنهایی که به شدت به عدم وجود تعصب جنسیتی اعتقاد داشتند مشهود بود بلکه در بین مدیرانی که اعتقاد اندکی هم به آن داشتند دیده میشد.
به دلیل این که زن را به عنوان فردی با شایستگی کمتر میبینند، مدیران کمتر توصیه میکنند که مسئولیتهای مدیریتی بیشتری به آنها داده شود و احتمال کمتری دارد که او را به کسب فرصتهای مهم برای ترفیع، ترغیب کنند. این نشان میدهد که چگونه تعصبات مدیران نه تنها بر وضعیت اشتغال فعلی زنان (حقوق فعلی) تأثیر میگذارد بلکه میتواند با دلسرد کردن آنها از تلاش برای ارتقاء در کارشان، بر کل مسیر کاری آنها نیز تأثیر بگذارد.
زنان بیش از یک دهه است که در حرفه دامپزشکی بیشتر از مردان هستند بنابراین انتظار میرود باورهای متعصبانه در مورد عدم صلاحیت زنان از بین برود.
تعصب نشان داده شده در این مطالعه ممکن است پیامی باشد برای آنچه در حرفههای دیگر است، مواردی که در تلاش هستند نمایندگی زنان را افزایش دهند، البته شاید به غلط فکر کنند که این مسئله همه مسائل مربوط به تعصبات جنسیتی را برطرف میکند.
دکتر بژنی گفت: “با وجود بسیاری از حرفههایی که مشغول افزایش تعداد زنان هستند، شرکتها باید مراقب باشند که تنوع جنسیتی را با برابری جنسیتی برابر نکنند. حتی با تعداد برابر شما میتوانید رفتار نابرابر داشته باشید.”
“هوشیاری مداوم مورد نیاز است از جمله آموزش آگاهی برای حفاظت خود از برخی از انواع تعصبات.”
“همچنین داشتن”محافظ”که به جلوگیری از تبعیض کمک میکند، حذف کردن نام در فرمهای مصاحبه شغلی، که میتواند جنسیت متقاضی را نشان دهد، و همینطور اطمینان از سؤالات استاندارد در مصاحبهها مهم است.”
دکتر بژنی افزود: به طور کلی این تحقیق یک پارادوکس نسبتاً دسیسهآمیز را برجسته میکند که میتواند زمانی که اشخاص درک اشتباهی از سطح پیشرفت حاصل از برابری جنسیتی در حرفهشان دارند افزایش یابد، به گونهای که کسانی که به اشتباه فکر میکنند تعصب جنسیتی دیگر وجود خارجی ندارد به بالاترین ریسک برای زنده نگه داشتن این تعصب تبدیل شوند.
این مقاله در مجله Science Advances با این عنوان به چاپ رسیده است : “در بعضی از حرفهها زنان به خوبی خودشان را نشان میدهند اما تعصب جنسیتی همچنان توسط کسانی که فکر میکنند این موضوع دیگر اتفاق نمیافتد، ادامه دارد.”
منبع: phys.org
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.