خودخواهی بشر و کشتن حیوانات صرفا برای تغذیه!

یک گیاه خوار جان چند موجود را نجات میدهد؟!
اگر اهل فضای مجازی هستید، ممکن است ویدیوی معدوم کردن جوجهها را دیده باشید. این واقعه را مسئولان ذی ربط میتوانند به هر نحوی توجیه کنند. اما سوال اینجاست که آیا تا بحال فکر کردهاید ما نسل بشر با خودخواهی خود قرار است تا کجا بتازیم؟! آیا اگر میزان تقاضای خود را نسبت به تخم مرغ یا هر فرآوردهی گوشتی کاهش دهیم، شرایط فرق خواهد کرد؟!
هر انسانی که تصمیم میگیرد سویا، لوبیا، سبزیجات، میوهجات و هر فرآوردهی گیاهی را به گوشت قرمز و گوشت سفید ترجیح دهد چه میزان به حفظ حیوانات کمک میکند؟! شاید خیلی از منتقدین این ماجرا در پاسخ بگویند، هر حیوانی سرانجام خواهد مرد و چه بهتر در راستای نیازهای انسان از آن استفاده شود و یا اصلا خداوند حیوانات را برای ما انسانها خلق کرده و هزاران جواب دیگر. اما مساله اینجاست که اگر تقاضای فرآوردههای گوشتی و حیوانی کم شود، قرار دادن این موجودات بی زبان در شرایط به شدت سخت برای تولید بیشتر این فرآوردهها کاهش مییابد.
میل زیاد ما انسانها به گوشت سفید نیز دردسرهای خود را به دنبال دارد و باعث شده تا حدودی توازن بین گونهها در اکوسیستم از بین برود. مثلا 39 % از ماهیهای اقیانوسها شکار شده و این میزان یعنی 11 مکان از 15 مکان ماهیگیری دنیا خالی شده است.
در مطلب پیش رو خواهید خواند که حتی گیاهخواران نیز موجب مرگ حیواناتی میشوند. مثلا آن دسته از موشها که در مزارع زندگی میکنند و از گندم تغذیه میکنند ولی محاسبات ارائه شده حاکی از آن است که حفظ زندگی دستهی بزرگی از موجودات از نتایج نحوهی انتخاب تغذیهی این گروه است. به هرحال یک گیاه خوار چیزی بین 371 تا 582 حیوان را سالیانه از مرگ نجات میدهد که از این میان 25 عدد مربوط به مرغهای مزارع میباشد.
سایت ارائه شده نشان میدهد که از سال 2000 میلادی تا 2018 میزان مرغهای نگه داری شده برای مصارف انسانی دو برابر شده و هم اکنون مقدار قابل توجهی از این جمعیت در کشورهای مختلف کشته میشود.
https://www.statista.com/statistics/263962/number-of-chickens-worldwide-since-1990
سایت دیگری که در ادامه ارائه میشود لحظه به لحظه میزان کشته شدن هر حیوان برای مصارف انسانی را در ایالات متحده به تفکیک گزارش میدهد.
گاهی بهتر است فکر کنیم که واقعا ما که هستیم که به این میزان به امیال خودخواهانه خود توجه میکنیم؟!
منبع:
https://countinganimals.com/how-many-animals-does-a-vegetarian-save

درباره عطیه احمدی
دانشچوی دکتری زیست شناسی مصنوعی در دانشگاه واترلو کانادا
نوشتههای بیشتر از عطیه احمدی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.