ساخت دستگاهی که کبد انسان را به مدت یک هفته خارج از بدن زنده نگه میدارد

محققان دانشگاه بیمارستان زوریخ، ETH زوریخ، Wyss زوریخ و دانشگاه زوریخ دستگاهی ساختهاند که کبد آسیب دیدهٔ انسان را ترمیم و آن را به مدت یک هفته در خارج از بدن زنده نگه میدارد. تاکنون امکان نگهداری کبد خارج از بدن، فقط به مدت چند ساعت بوده است. با استفاده از این فناوری جدید حتی کبد آسیب دیده هم میتوان به مدت یک هفته خارج از بدن سالم نگه داشت. این یک پیشرفت بزرگ در پیوند اعضاست که میتواند تعداد اندامها برای پیوند را افزایش دهد و جان بسیاری از بیماران شدید کبدی یا مبتلا به سرطان را نجات دهد. کبدهای cadaveric آسیب دیده برای پیوند مناسب نبودند و این دستگاه طی چند روز ممکن است بتواند عملکرد کامل کبد را بازیابی کند. اساس این فناوری یک سیستم پیچیدهٔ تزریق است که بیشتر عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تقلید میکند. این مطالعه در تاریخ سیزده ژانویه در مجلهٔ Nature Biotechnology منتشر شده است.
آنچه دستگاههای دیگر ارائه نمیدهند.
پیر آلن کلاویان، رئیس گروه جراحی و پیوند در دانشگاه بیمارستان زوریخ میگوید: «ساخت موفقیتآمیز این دستگاه تزریق منحصر به فرد طی چهار سال توسط گروهی از جراحان، زیستشناسان و مهندسان، راه را برای کاربردهای جدید در پیوند و درمان سرطان بدون پیوند کبد فراهم میکند.»
زمان آغاز این پروژه در سال ۲۰۱۵، کبد در خارج از بدن تنها ۱۲ ساعت سالم میماند. نگهداری موفقیت آمیز کبد آسیب دیده هفت روز خارج از بدن امکان کارهای زیادی از جمله ترمیم صدمات، تمیز کردن رسوبات چربی در کبد و حتی احیای کبد را فراهم میکند. پروفسور فیلیپ رودولف فون ره، استاد مهندسی فرآیند در ETH زوریخ و همكارش استاد كلاوین می گویند بزرگترین چالش مراحل اولیه انجام پروژه یافتن یک زبان مشترک بین پزشکان و مهندسان بود.
فناوری با پتانسیل عالی
مطالعهای نشان میدهد شش تا از ده کبد با کیفیت پایین انسان که تمام مراکز پیوند اروپا آنها را نپذیرفته بودند، توسط این دستگاه عملکرد کامل خود را بازیافتهاند. قدم بعدی این پژوهش استفاده از این اندامها برای پیوند خواهد بود.
منبع: University of Zurich

درباره مریم رفیعی پور
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته بیوانفورماتیک از دانشگاه تربیت مدرس
نوشتههای بیشتر از مریم رفیعی پور
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.