پروتئین های باستانی و رمز و راز تاریخ بشر

۱۶۰هزار سال پیش جسد یک انسان باستانی در غاری در فلات تبت چین قرار گرفت که یا به مرگ طبیعی مرده و یا توسط حیوانی وحشی کشته شده بود. با گذشت زمان گوشت ها ناپدید شدند و استخوان ها شروع به تخریب کردند. هزاره ها گذشتند و یخچال ها شروع به عقب نشینی کردند و تنها چیزی که باقی ماند بخشی از استخوان آرواره و تعدادی دندان بود. با وجود از بین رفتن DNA این نیای باستانی همچنان سیگنالی از گذشته باقی مانده است.
پروتئین های موجود در دندان ها با وجود ضعیف شدن همچنان قابل تشخیص هستند. زمانی که در ابتدای سال جاری دانشمندان آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند در استخوان و سایر بافت ها کلاژن پیدا کردند.
کلاژنی که دارای نوعی اسیدآمینه است که در انسان مدرن یا نئاندرتال یافت نمی شود. بقایای یافت شده براساس استخوان آرواره عضوی از خانواده مرموز هومینین طبقه بندی شدند که تحت عنوان Denisovan1 شناخته می شوند. این اولین Denisovan1 بود که خارج از غار دنیسووا واقع در سیبری کشف شده است.
نقطه عطف این مطالعه استفاده از پروتئین جهت شناسایی هومینین باستانی بود.
مبحث جدیدی که در آن دانشمندان با استفاده از پروتئین های باستانی به دنبال یافتن پاسخ سوالات در مورد تاریخ و تکامل انسان ها و سایر حیوانات هستند، palaeoproteomics نامیده می شود.
منبع این مقاله:
https://www.nature.com/articles/d41586-019-01986-x
منبع:

دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.